Παράδοση

Πέτρος Νικολάου Παραδοσιακή Καλαθοπλεκτική στην Χοιροκοιτία.
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό παραδοσιακό σπίτι στην καρδιά του γραφικού πυρήνα της Χοιροκοιτίας κτίσμα του 1903. Πέραν από την οικία του το παραδοσιακό σπίτι είναι και το μικρό εργαστήρι του Πέτρου. Ο Πέτρος φτιάχνει εξαιρετικά παραδοσιακά αντικείμενα καλαθοπλεκτικής. Μεταξύ άλλων ο Πέτρος φτιάχνει ταλάρκα, πανέρκα, φρουκάλια, καλάθια και σαρκές. Όσο αφορά την κατασκευή των τελάρων ο Πέτρος χρησιμοποιεί τα σκλινίτζια τα οποία είναι ένα είδος χόρτου που βλαστούν στους ποταμούς. Όσο αφορά την κατασκευή των πανερκών χρησιμοποιεί σιταρένη ποκαλάμι.

ΠΗΓΗ: http://www.cyprushighlights.com

Στο κέντρο της Χοιροκιτίας σε ένα πετρόκτιστο χώρο ηλικίας 150 χρονών, υπάρχει κατάστημα που επικεντρώνεται στην πώληση υψηλής ποιότητας εκλεκτών κυπριακών παραδοσιακών προιόντων που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη νοστημιά τους.Εκεί μπορείς να βρεις βοτανικά κεριά,κουλούρια,παξιμάδια,μέλι,σαπούνια,μακαρόνια,κρασιά,μαρμελάδες,γλυκά κτλ.

Το παραδοσιακό καφενείο βρίσκεται στον πυρήνα της κοινότητας, είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι το βράδυ για να εξυπηρετήσει ντόπιους και μη, με τα υπέροχα κρύα και ζεστά ροφήματά του. Στο καφενείο απολαμβάνεις την κουλτούρα και παράδοση της κοινότητάς μας.

Τα παραδοσιακά εργαστήρια της Ρήγαινας σας δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθήσετε και να εμπλακείτε στην κατασκευή διαφόρων παραδοσιακών προιόντων όπως χαλουμιού, παραδοσιακού ψωμιού σε ξυλόφουρνο,παστελλάκι,μακαρόνια με το σκλινίτσι, πιθκιάβλη, σαπούνι, κεραλοιφή, καλαθοπλεκτική, γλυκά του κουταλιού κ.α.

H παραδοσιακή οικία Μανώλη , είναι ένα σπίτι γεμάτο λαική τέχνη και παράδοση.Μετά την επίσκεψη σας είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίσετε τον τρόπο ζωής της Κύπρου στα παλαιότερα χρόνια.

Τα απομεινάρια του Πύργου της Βασίλισσας Ρήγαινας ή αλλιώς Σεράι όπου είναι γνωστό ότι ήταν ο Πύργος εξοχικός κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας,και η Ρήγαινα δεχόταν συχνά την επίσκεψη κάποιου μυστηριώδους ιππότη-εραστή της.

Πρόσφατα «έχει ανοίξει και ο αρχαίος ελαιόμυλος της Χοιροκοιτίας όπου εκτίθενται αυθεντικά αντικείμενα και εργαλεία παραγωγής ελαιόλαδου που χρησιμοποιούνταν τα παλαιότερα χρόνια.

Φωτογραφικό Αρχείο

Βίντεο
Ανακοινώσεις
© Copyright 2023 - Χοιροκοιτία / Designed & Developed by NETinfo Plc