Μήνυμα

Αγαπητοί Φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία της ανανεωμένης ιστοσελίδας της Κοινότητας Χοιροκοιτίας. Θα ήθελα, με μεγάλη χαρά  να σας καλωσορίσω εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου και των κατοίκων και να ευχηθώ να έχετε μια ενδιαφέρουσα πλοήγηση και μία εποικοδομητική ενημέρωση.

Η αναμόρφωση του διαδικτυακού τόπου της κοινότητας, δημιουργήθηκε με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών, για έγκυρη, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Η ιστοσελίδα αυτή έχει ως κύριο στόχο να σας ενημερώνει για τις δραστηριότητες, τα έργα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην κοινότητά μας, αλλά να έχει και μια καθημερινή επαφή μαζί σας. Δουλεύουμε σκληρά ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας, για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την κοινότητά μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συγχωριανών μας και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής  με Ήθος, Ευθύνη και Σεβασμό.

Μέσα από την πλοήγηση, που θα έχετε στις σελίδες μας θα μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα και το χαρακτήρα της περιοχής μας.  Απλά θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του Αρχαιολογικού Χώρου της Χοιροκοιτίας, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, ο οποίος αποτελεί ένα θησαυροφυλάκιο αξιών που αναπτύχθηκαν στο χρόνο. Θα ήθελα να υπογραμμίσω την αρχαιολογική, την ιστορική αλλά κυρίως την εκπαιδευτική αξία του μνημείου, όπου χάρη σε αυτή καταγράφονται σημαντικά στοιχεία που αφορούν την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ανθρωπογεωγραφική κατάσταση της περιόδου που αντιπροσωπεύει. Θα ήθελα επίσης να τονίσω τις αξίες που εκπέμπουν όλα τα Χριστιανικά Μνημεία της κοινότητας, τα οποία μαρτυρούν διαχρονικά την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας μας. Δεν θα παραλείψω να αναφέρω ότι όλα τα υπόλοιπα μνημεία που βρίσκονται στην κοινότητά μας, δίνουν σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική, την παράδοση και τις αξίες του λαού και του τόπου μας.

Τέλος θα ήθελα να σας επιβεβαιώσω ότι η κοινότητα Χοιροκοιτίας αντιλαμβάνεται απόλυτα την ευθύνη και την ανάγκη για την διατήρηση των μνημείων και της Ιστορίας μας και προσβλέπει στην προστασία όλων των μνημείων. Πέραν αυτών προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει, μέσα από τις εκδηλώσεις και τη δράση της, αυτή την ευθύνη και στη νέα γενιά, έτσι ώστε όλα τα μνημεία μας, να συνεχίσουν να αποτελούν σημείο και φάρο αναφοράς για τον καθένα μας ξεχωριστά.

Σας προσκαλώ να θαυμάσετε αυτές τις μοναδικές αρχαιολογικές και φυσικές ομορφιές της κοινότητάς μας, και κυρίως να γνωρίσετε από κοντά το μονοπάτι της φύσης και όλα αυτά τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στα χώματα μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Φιλικά

Ελένη Θεοδώρου
Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Χοιροκοιτίας.

Φωτογραφικό Αρχείο

Βίντεο
Ανακοινώσεις
© Copyright 2023 - Χοιροκοιτία / Designed & Developed by NETinfo Plc